Muur, latei en kozijn

En weer zijn we de laatste paar dagen een stuk opgeschoten met onze uitbouw.

Het bouwbedrijf heeft tijdens de bouw besloten de muur van de woning van de buurman 5 centimeter te ver op ons erf te plaatsen. Hierdoor komt de muur van de uitbouw helaas niet gelijk met de bestaande muur van onze woning, waardoor er een knik ontstaat in de overgang naar de uitbouw. Gelukkig is er voor alles wel een oplossing te bedenken, dus is besloten de te ver geplaatste muur met de grond gelijk te maken.

Om te voorkomen dat door deze actie de hele bovengevel van de buurman instort moet er, ter ondersteuning van de bovengevel, een latei worden geplaatst. Deze stalen latei wordt dan met behulp van chemische ankers in de betonnen vloer van de bovenverdieping bevestigd zodat de bovengevel erop kan rusten. Dat was nogal een klusje, aangezien de latei die was besteld niet goed aansloot op de vloer. Een versteld bevestigingspunt en een dag werk later zat de latei er eindelijk in.

272 273 274

 

 

 

 

Nadat de latei er eindelijk in zat kon de binnenmuur weer verder worden uitgebouwd. Dat werd dus weer kalkzandstenen lijmen. Verder is er eindelijk wat puin opgeruimd en afgevoerd en is het keuken kozijn geleverd.

278 281 282