Categorie archief: Badkamer

Badkamer, deuren, kasten en vooruitzichten

Een nieuwe maand, een nieuwe update!

De badkamer en het toilet zijn klaar! De douchecabine, wastafel en geluidsinstallatie zijn in de badkamer gezet. In het toilet is de WC pot en het fonteintje aan de muur gemonteerd. Een kleine tegenvaller is dat de kast, die we er bij hadden bedacht niet meer in de badkamer past, tenzij je bij binnenkomst je buik wilt inhouden. We hebben dus besloten deze niet te gebruiken. Dus, als iemand nog een badkamer kast wil overkopen… 🙂

564 565 566

 

 

 

 

De kasten zijn ook geplaatst. In de slaapkamer hebben we een antraciete kast laten plaatsen met een spiegel in het midden. In de kleine kamer hebben we een soortgelijk model, alleen zonder spiegel en in de kleur “Ivoor”.

577 575 576

 

 

 

 

De opdek deuren die we bij het huis kregen zijn allemaal weg gedaan. Hiervoor in de plaats hebben we massief houten deuren genomen. Deze zijn begin januari ingehangen. Het resultaat is een stuk mooier!

578 580 597

 

 

 

 

In het schuur is ook een hoekkast geplaatst. Het is de bedoeling hier een droger, wasmachine en koelkast in komen. Ook moest er genoeg plaats zijn voor tuinspullen, bierkratten en andere rommel.

588 589 591

 

 

 

 

Naast al het grote werk is er nog een buitenlamp gemonteerd en is het resterende elektrawerk afgewerkt.

582 584 586

 

 

 

 

Het plan is om begin april te verhuizen. De schilders zijn nu lekker bezig. Vanaf volgende week kan het behang aan de muur. Verder komen er nog 3 rolluiken aan de voorkant en moeten we nog gordijnen, jaloezieën, een PVC vloer en vloerbedekking uitzoeken. Als dat gedaan is kunnen de meubels er in en kan de grote schoonmaak beginnen!

Badkamer, plafondplinten en keukentegels

De verbouwing is weer een (klein) stukje opgeschoten. Zo zijn de stukadoors weer  langsgekomen om plafondplinten te maken en het laatste stuk boven de keukenkastjes te stucen. Gelukkig was dit het laatste bezoekje. Het resultaat mag er zeker wezen.

538 539 540

 

 

 

 

De loodgieter is begonnen met de laatste loodjes in de badkamer. Hij heeft het toilet, de badkraan, het doucheputje en de douche kraan gemonteerd. Morgen wordt de kast er in gezet en later wordt het geluidssysteem geïnstalleerd.

545 543 544

 

 

 

 

Ook de keuken is bijna klaar. Vorige week hebben we keukentegels uitgezocht en gekeken of ze bij de kleur van de keuken pasten. We hebben gekozen voor een mengelmoes van vierkante tegels in verschillende bruintinten. Deze week is de keukenmuur aan beide kanten betegeld.

551 553 556

 

 

 

 

Morgen wordt er nog een mooie antraciet voeg gesmeerd en kan er worden geverfd.

Tegels, lampen en keuken

En zo is er weer een maand voorbij waarin héél veel is gebeurd!

Op zolder hebben we de deuren alvast ingehangen. Er moet nog wel een spat verf op, maar dat is van latere zorg. Ook is van de ruimte onder de ramen een opbergruimte gemaakt door er een schuifkastensysteem van te maken en zijn er planken in de kast gemaakt. Op de opbergzolder is laminaat gelegd en is er een lampje opgehangen. Er is gelijk gretig gebruik van gemaakt door de huiskamer lampen en andere spullen er op te gooien. Verder is de onderkant van de trap gestuct waardoor alles er nu nét wat strakker uitziet.

491 492 486

 

 

 

 

We hebben buitenlampen voor zowel voor als achter gekocht. Voorom is er een schemerschakelaar in gebouwd waardoor de lamp alleen aangaat als het donker is. Handig!

489 490 487

 

 

 

 

Verder heb ik de wandcontactdoosjes voor het netwerk gemonteerd, is er een kast om de vloerverwarmingspomp gemaakt en is de badkamer, het toilet en schuur betegeld.

494 499 505

 

 

 

 

En dan nog het mooiste, de keuken is geplaatst! Vorige week zaterdag werden er een heleboel dozen bezorgd, waarna de keuken op maandag en dinsdag is gemonteerd. We vinden dat het resultaat er zeker mag zijn! Uiteindelijk is alles met karton afgedekt om beschadiging te voorkomen.

508 517 531

 

 

 

 

In het foto album zijn meer foto’s te zien.

De gang zit er in!

De vorige keer dat ik iets schreef over de voortgang van ons huis is alweer meer dan een maand geleden! Het werd dan ook weer hoog tijd voor een nieuwe update. Er is namelijk weer heel wat werk verricht. Inmiddels zijn we na twee weekjes Marmaris weer helemaal uitgerust. Terwijl wij in het zonnetje lagen werd er gewoon verder geklust 🙂

Onder het keuken- en schuurraam zijn er door mijn vader zwarte raamdorpels gemetseld en zijn er op het achterstraat deurmagneten gemonteerd om de deuren open te houden. Ook is er een verhoging gemaakt voor de wasmachine en droger. De elektra is vrijwel af, waardoor het plafond dicht kon worden gemaakt. In het plafond moeten nog enkele spots worden geplaatst. Hierna kan hij worden meegestuct.

393 394 398

 

 

 

 

De badkamer is ook lekker opgeschoten. Alle leidingen zijn in de muur verwerkt en het bad en de WC spoelbak zijn aan de vloer en muur gemonteerd. Op de vloer zijn betonstaalnetten neergelegd, waar de buizen van de vloerverwarming op rusten. Verder zijn in de muur de benodigde gaten gemaakt voor het badkamer audio systeem.

418 423 412

 

 

 

 

Ook in de gang, huiskamer, keuken en de schuur is vloerverwarming neergelegd. Zo is er alleen nog een CV plaat aan de voorkant van het huis en in de gang nodig. Voor de zekerheid wordt er later in de schuur ook nog een CV plaatje onder het raam bevestigd. Op het achterstraat is ook een mooie poort ingezet.

428 429 433

 

 

 

 

Verder is er tijdens onze vakantie ook nog een mooie poort geplaatst en is het glas in het keukenraam gezet.

432 415 416

 

 

 

 

Nu is het de bovenste verdieping aan de beurt. Er is al een begin gemaakt aan de opbergzolder. Er zijn wandjes neergezet en de nodige voor bereidingen voor de elektra zijn al gedaan.

438 439 441

 

 

 

 

Volgende keer een update over het storten van de vloer!

Tussenmuur, badkamerkoof en dakkapellen

Er is een hoop gebeurt de laatste paar weken. In de tijd dat mijn ouders op vakantie waren is er een beginnetje gemaakt aan het plafond van de uitbouw. Ondanks een uitgebrande caravan airco, zijn ze heelhuids teruggekomen van vakantie.

Mijn vader is begonnen aan de tussenmuur op het achterstraat. Dit ging vrij vlot en hij heeft er wat moois van gemaakt! Het is een mooi muurtje geworden, afgewerkt met donkergrijs natuursteen.

349 359 367

 

 

 

 

Verder is er in de badkamer een koof gemaakt voor de buis van de mechanische ventilatie en hebben we de oude wasmachine en droger van de Monique’s oma gekregen.

361 360 364

 

 

 

 

De gemeente heeft ook eindelijk de bouwvergunning voor het dakkapel goedgekeurd! Er was alleen een vergunning nodig voor het dakkapel aan de kant van de Wieringenlaan, aangezien aan deze kant een bestemmingsplan geldt.

Dinsdag hebben een aantal werklieden het dak opengereten en is er, zowel voor als achter, een dakkapel geplaatst. De mufheid die eerst op zolder hing is gelijk verdwenen! Natuurlijk is de extra ruimte is ook mooi meegenomen :P.

384 385 387

 

 

 

 

Wat de gemeente ook heeft gedaan is de parkeerplaatsen achter het huis voorzien van lantaarnpalen. Ze zorgen voor een mooie verlichting achterom, zal een buitenlamp nog wel nodig zijn? Ook is er gefreesd in de muren voor de elektra- en de waterleidingen en zijn er 2 buitenkraantjes bijgekomen. Vanaf pagina 12 van het foto album vind je nog veel meer foto’s.

Er komt eindelijk weer wat schot in de het bouwen en inrichten van ons toekomstig paleis. Al met al vinden we dat we al lekker opschieten. Monique en ik zijn trouwens naar Vila Arena geweest en zijn hier goed geslaagd voor meubels en een mooie boxspring met 2 nachtkastjes. Dat is weer één kopzorg minder.

Tegels, badkamer en een afvoerputje

Gisteren zijn we goed geslaagd voor wand– en vloertegels voor het schuur en het terras. Bij een uitverkoop hebben we mooie tegels op de kop kunnen tikken. ’s Middags werd de badkamer geleverd en hebben we de grond van het terras vlak gemaakt zodat er deze week beton op kan worden gestort! Ook is er alvast een afvoerputje op het achterstraat gemaakt. Binnen kunnen we ook wel een afvoerputje gebruiken, we kwamen dankzij de zomerse buien namelijk thuis in een zwembad… Gelukkig wordt het dak de deze week waterdicht gemaakt.

308 311 312

 

 

 

 

In het Foto Album natuurlijk weer de rest van de foto’s 🙂 .