Categorie archief: Elektra

Badkamer, deuren, kasten en vooruitzichten

Een nieuwe maand, een nieuwe update!

De badkamer en het toilet zijn klaar! De douchecabine, wastafel en geluidsinstallatie zijn in de badkamer gezet. In het toilet is de WC pot en het fonteintje aan de muur gemonteerd. Een kleine tegenvaller is dat de kast, die we er bij hadden bedacht niet meer in de badkamer past, tenzij je bij binnenkomst je buik wilt inhouden. We hebben dus besloten deze niet te gebruiken. Dus, als iemand nog een badkamer kast wil overkopen… 🙂

564 565 566

 

 

 

 

De kasten zijn ook geplaatst. In de slaapkamer hebben we een antraciete kast laten plaatsen met een spiegel in het midden. In de kleine kamer hebben we een soortgelijk model, alleen zonder spiegel en in de kleur “Ivoor”.

577 575 576

 

 

 

 

De opdek deuren die we bij het huis kregen zijn allemaal weg gedaan. Hiervoor in de plaats hebben we massief houten deuren genomen. Deze zijn begin januari ingehangen. Het resultaat is een stuk mooier!

578 580 597

 

 

 

 

In het schuur is ook een hoekkast geplaatst. Het is de bedoeling hier een droger, wasmachine en koelkast in komen. Ook moest er genoeg plaats zijn voor tuinspullen, bierkratten en andere rommel.

588 589 591

 

 

 

 

Naast al het grote werk is er nog een buitenlamp gemonteerd en is het resterende elektrawerk afgewerkt.

582 584 586

 

 

 

 

Het plan is om begin april te verhuizen. De schilders zijn nu lekker bezig. Vanaf volgende week kan het behang aan de muur. Verder komen er nog 3 rolluiken aan de voorkant en moeten we nog gordijnen, jaloezieën, een PVC vloer en vloerbedekking uitzoeken. Als dat gedaan is kunnen de meubels er in en kan de grote schoonmaak beginnen!

De gang zit er in!

De vorige keer dat ik iets schreef over de voortgang van ons huis is alweer meer dan een maand geleden! Het werd dan ook weer hoog tijd voor een nieuwe update. Er is namelijk weer heel wat werk verricht. Inmiddels zijn we na twee weekjes Marmaris weer helemaal uitgerust. Terwijl wij in het zonnetje lagen werd er gewoon verder geklust 🙂

Onder het keuken- en schuurraam zijn er door mijn vader zwarte raamdorpels gemetseld en zijn er op het achterstraat deurmagneten gemonteerd om de deuren open te houden. Ook is er een verhoging gemaakt voor de wasmachine en droger. De elektra is vrijwel af, waardoor het plafond dicht kon worden gemaakt. In het plafond moeten nog enkele spots worden geplaatst. Hierna kan hij worden meegestuct.

393 394 398

 

 

 

 

De badkamer is ook lekker opgeschoten. Alle leidingen zijn in de muur verwerkt en het bad en de WC spoelbak zijn aan de vloer en muur gemonteerd. Op de vloer zijn betonstaalnetten neergelegd, waar de buizen van de vloerverwarming op rusten. Verder zijn in de muur de benodigde gaten gemaakt voor het badkamer audio systeem.

418 423 412

 

 

 

 

Ook in de gang, huiskamer, keuken en de schuur is vloerverwarming neergelegd. Zo is er alleen nog een CV plaat aan de voorkant van het huis en in de gang nodig. Voor de zekerheid wordt er later in de schuur ook nog een CV plaatje onder het raam bevestigd. Op het achterstraat is ook een mooie poort ingezet.

428 429 433

 

 

 

 

Verder is er tijdens onze vakantie ook nog een mooie poort geplaatst en is het glas in het keukenraam gezet.

432 415 416

 

 

 

 

Nu is het de bovenste verdieping aan de beurt. Er is al een begin gemaakt aan de opbergzolder. Er zijn wandjes neergezet en de nodige voor bereidingen voor de elektra zijn al gedaan.

438 439 441

 

 

 

 

Volgende keer een update over het storten van de vloer!

Tussenmuur, badkamerkoof en dakkapellen

Er is een hoop gebeurt de laatste paar weken. In de tijd dat mijn ouders op vakantie waren is er een beginnetje gemaakt aan het plafond van de uitbouw. Ondanks een uitgebrande caravan airco, zijn ze heelhuids teruggekomen van vakantie.

Mijn vader is begonnen aan de tussenmuur op het achterstraat. Dit ging vrij vlot en hij heeft er wat moois van gemaakt! Het is een mooi muurtje geworden, afgewerkt met donkergrijs natuursteen.

349 359 367

 

 

 

 

Verder is er in de badkamer een koof gemaakt voor de buis van de mechanische ventilatie en hebben we de oude wasmachine en droger van de Monique’s oma gekregen.

361 360 364

 

 

 

 

De gemeente heeft ook eindelijk de bouwvergunning voor het dakkapel goedgekeurd! Er was alleen een vergunning nodig voor het dakkapel aan de kant van de Wieringenlaan, aangezien aan deze kant een bestemmingsplan geldt.

Dinsdag hebben een aantal werklieden het dak opengereten en is er, zowel voor als achter, een dakkapel geplaatst. De mufheid die eerst op zolder hing is gelijk verdwenen! Natuurlijk is de extra ruimte is ook mooi meegenomen :P.

384 385 387

 

 

 

 

Wat de gemeente ook heeft gedaan is de parkeerplaatsen achter het huis voorzien van lantaarnpalen. Ze zorgen voor een mooie verlichting achterom, zal een buitenlamp nog wel nodig zijn? Ook is er gefreesd in de muren voor de elektra- en de waterleidingen en zijn er 2 buitenkraantjes bijgekomen. Vanaf pagina 12 van het foto album vind je nog veel meer foto’s.

Er komt eindelijk weer wat schot in de het bouwen en inrichten van ons toekomstig paleis. Al met al vinden we dat we al lekker opschieten. Monique en ik zijn trouwens naar Vila Arena geweest en zijn hier goed geslaagd voor meubels en een mooie boxspring met 2 nachtkastjes. Dat is weer één kopzorg minder.