Maandelijks archief: augustus 2013

Tussenmuur, badkamerkoof en dakkapellen

Er is een hoop gebeurt de laatste paar weken. In de tijd dat mijn ouders op vakantie waren is er een beginnetje gemaakt aan het plafond van de uitbouw. Ondanks een uitgebrande caravan airco, zijn ze heelhuids teruggekomen van vakantie.

Mijn vader is begonnen aan de tussenmuur op het achterstraat. Dit ging vrij vlot en hij heeft er wat moois van gemaakt! Het is een mooi muurtje geworden, afgewerkt met donkergrijs natuursteen.

349 359 367

 

 

 

 

Verder is er in de badkamer een koof gemaakt voor de buis van de mechanische ventilatie en hebben we de oude wasmachine en droger van de Monique’s oma gekregen.

361 360 364

 

 

 

 

De gemeente heeft ook eindelijk de bouwvergunning voor het dakkapel goedgekeurd! Er was alleen een vergunning nodig voor het dakkapel aan de kant van de Wieringenlaan, aangezien aan deze kant een bestemmingsplan geldt.

Dinsdag hebben een aantal werklieden het dak opengereten en is er, zowel voor als achter, een dakkapel geplaatst. De mufheid die eerst op zolder hing is gelijk verdwenen! Natuurlijk is de extra ruimte is ook mooi meegenomen :P.

384 385 387

 

 

 

 

Wat de gemeente ook heeft gedaan is de parkeerplaatsen achter het huis voorzien van lantaarnpalen. Ze zorgen voor een mooie verlichting achterom, zal een buitenlamp nog wel nodig zijn? Ook is er gefreesd in de muren voor de elektra- en de waterleidingen en zijn er 2 buitenkraantjes bijgekomen. Vanaf pagina 12 van het foto album vind je nog veel meer foto’s.

Er komt eindelijk weer wat schot in de het bouwen en inrichten van ons toekomstig paleis. Al met al vinden we dat we al lekker opschieten. Monique en ik zijn trouwens naar Vila Arena geweest en zijn hier goed geslaagd voor meubels en een mooie boxspring met 2 nachtkastjes. Dat is weer één kopzorg minder.