Categorie archief: Bouwen

Storten en stucen

De laatste update is alweer 4 weken geleden! Intussen is het huis alweer een stukje bewoonbaarder geworden. Zo is de vloer eindelijk gestort. De mannen begonnen ’s ochtendsvroeg op de zolder om rustig aan naar beneden te werken en te eindigen bij het achterstraat.

444 445 454

 

 

 

 

Verder is er de laatste twee weken druk geklust op zolder. Er is een kleine overloop gemaakt en een aparte kamer voor de geiser, netwerk patchkast en de trap naar de opbergzolder. Het eindresultaat mag er wezen vind ik, het is een echte kamer geworden. Op de trapopgang zijn alle buizen weggewerkt achter het hout voor een strakkere afwerking.

461 468 471

 

 

 

 

Samen met m’n vader heb ik de UTP netwerkbekabeling door het huis getrokken. Omdat ik het centrale netwerkpunt op zolder wil hebben moesten alle UTP kabels naar zolder worden doorgetrokken. Dat werd leuk onder de vloer in de modder kruipen om alle draden goed weg te kunnen werken.

463 465 466

 

 

 

 

Inmiddels zijn de stucadoors ook begonnen met het strak afwerken van de wanden en plafonds in alle kamers.

472 482 485

 

 

 

 

Alle foto’s zijn in het foto album terug te vinden.

Tussenmuur, badkamerkoof en dakkapellen

Er is een hoop gebeurt de laatste paar weken. In de tijd dat mijn ouders op vakantie waren is er een beginnetje gemaakt aan het plafond van de uitbouw. Ondanks een uitgebrande caravan airco, zijn ze heelhuids teruggekomen van vakantie.

Mijn vader is begonnen aan de tussenmuur op het achterstraat. Dit ging vrij vlot en hij heeft er wat moois van gemaakt! Het is een mooi muurtje geworden, afgewerkt met donkergrijs natuursteen.

349 359 367

 

 

 

 

Verder is er in de badkamer een koof gemaakt voor de buis van de mechanische ventilatie en hebben we de oude wasmachine en droger van de Monique’s oma gekregen.

361 360 364

 

 

 

 

De gemeente heeft ook eindelijk de bouwvergunning voor het dakkapel goedgekeurd! Er was alleen een vergunning nodig voor het dakkapel aan de kant van de Wieringenlaan, aangezien aan deze kant een bestemmingsplan geldt.

Dinsdag hebben een aantal werklieden het dak opengereten en is er, zowel voor als achter, een dakkapel geplaatst. De mufheid die eerst op zolder hing is gelijk verdwenen! Natuurlijk is de extra ruimte is ook mooi meegenomen :P.

384 385 387

 

 

 

 

Wat de gemeente ook heeft gedaan is de parkeerplaatsen achter het huis voorzien van lantaarnpalen. Ze zorgen voor een mooie verlichting achterom, zal een buitenlamp nog wel nodig zijn? Ook is er gefreesd in de muren voor de elektra- en de waterleidingen en zijn er 2 buitenkraantjes bijgekomen. Vanaf pagina 12 van het foto album vind je nog veel meer foto’s.

Er komt eindelijk weer wat schot in de het bouwen en inrichten van ons toekomstig paleis. Al met al vinden we dat we al lekker opschieten. Monique en ik zijn trouwens naar Vila Arena geweest en zijn hier goed geslaagd voor meubels en een mooie boxspring met 2 nachtkastjes. Dat is weer één kopzorg minder.

Trim, luchttoevoer en een draaikiepraam

Met mijn ouders in Spanje wordt het maar weer eens tijd om een update te posten. Alweer een tijdje geleden is het dak afgemaakt. Om het dak netjes af te werken is er een metalen strip (trim) langs de rand van het dak vastgemaakt. Om het mooie geheel te vormen sluit de trim netjes op die van de buren aan.

Voor de toevoer van frisse lucht werden er gaten in het dak geboord waar luchtbuizen op werden gezet. In de eerste instantie zouden er twee luchtbuizen komen, maar laat het nou net zo zijn dat er één gat op de verkeerde plaats werd geboord… Even niet opletten, noemen ze dat. Gelukkig maakt de extra opening geen gatenkaas van het dak, maar is het juist beter voor de doorstroming van frisse lucht.

338 339 340

 

 

 

 

Een week erna is ons werkmannetje gelukkig teruggekomen om een derde luchtbuis op de juiste plek te maken. Aangezien alle werkzaamheden aan het dak nu klaar waren zijn er aan de uitmondingen regenpijpen vastgemaakt waardoor het water van het dak kan worden afgevoerd. Nu kunnen we de regenbuien die ons nog vele jaren zullen tergen mooi trotseren. Ook was het raam van ons bestelde kozijn klaar. Een bekende vakman kwam deze vorige zaterdag inbouwen.

341 342 345

 

 

 

 

Al met al gaat de bouw nu vrij langzaam. Binnenkort gaan we naar Villa Arena om maar eens wat meters te maken met het bestellen van de vloer, behang, tafels, stoelen, bank, lampen, kasten, etc. etc. Ohja, en de vakantie is alvast geboekt! 🙂

Buitenmuur klaar!

Na alle posts over de buitenmuur is hij vandaag dan toch eindelijk afgemaakt. Het enige dat nog moet gebeuren is heet aanbrengen van een metalen strip (trim). De trim wordt waarschijnlijk vrijdag of zaterdag geplaatst. De voortgangfoto’s:

329 334 336

 

 

 

 

Zaterdag gaan mijn ouders 5 weken richting de zon, dus dan zal er, op het uitzoeken van de inrichtin na, niet heel veel gebeuren. Meer foto’s van de bouw in het foto album.

Waterdicht dak en scheidings- en buitenmuur

De laatste paar dagen wordt er vrijwel alleen maar gemetseld. Gisteren kwamen we erachter dat de stenen voor de buitenmuur verderop in de straat waren geleverd. Nadat dit recht is gezet is er een beginnetje gemaakt aan de scheidingsmuur met de buren en is de muur volledig bedekt met isolatiemateriaal.

320 321 323

 

 

 

 

Vandaag is eerst het dak waterdicht gemaakt en is vrijwel de helft van de buitenmuur al af!

326 327 328

 

 

 

 

Terrasbeton en tussenmuur

Gisteren zou het beton voor het terras zijn gestort. Helaas was er door een rekenfoutje van de betonboer nog maar een klein beetje over en zijn dus alleen de betonstaalmatten geplaatst. Wat wél is gebeurd, is het timmeren van de houten bekisting om het dak heen.

313 314

 

 

 

 

Vandaag is er dakisolatie op het dak aangebracht zodat we eindelijk eens een beetje aan de droge kant zitten. Het dak moet nu alleen nog worden geïsoleerd. Ook is de tussenmuur van de berging en keuken grotendeels afgerond en zit het kozijn van de keukendeur er ook alweer in.

315 316 318

 

 

 

 

We vinden dat het met dit tempo toch vrij snel gaat 🙂 . Verder zouden vandaag bakstenen voor de buitenmuur volgens schema worden gebracht, echter hebben wij ze niet geleverd zien worden. Morgen verwacht ik de stenen, en kan de buitenmuur eindelijk worden gemetseld!

Tegels, badkamer en een afvoerputje

Gisteren zijn we goed geslaagd voor wand– en vloertegels voor het schuur en het terras. Bij een uitverkoop hebben we mooie tegels op de kop kunnen tikken. ’s Middags werd de badkamer geleverd en hebben we de grond van het terras vlak gemaakt zodat er deze week beton op kan worden gestort! Ook is er alvast een afvoerputje op het achterstraat gemaakt. Binnen kunnen we ook wel een afvoerputje gebruiken, we kwamen dankzij de zomerse buien namelijk thuis in een zwembad… Gelukkig wordt het dak de deze week waterdicht gemaakt.

308 311 312

 

 

 

 

In het Foto Album natuurlijk weer de rest van de foto’s 🙂 .

Kozijn er in en dak er op

In de laatste paar dagen is er weer veel gedaan. Maandag is het kozijn geplaatst en dinsdag is het hout voor het dak geleverd. Woensdag is de stalen latei en het frame voor het dak geplaatst en kon de binnenmuur worden afgemetseld. Ook zijn de deuren weer teruggeplaatst in het kozijn en hebben we die ’s avonds gelijk afgeplakt.

291 292 293

 

 

 

 

Vandaag zijn er houten platen op het dak gelegd. De platen zaten net op tijd bevestigd zodat we nét voor het “weer alarm” redelijk droog stonden. Nu het dak er eenmaal op zit kan de houten tussenwand ook worden verwijderd waardoor je gelijk kan zien hoe groot het allemaal wordt.

298 303 306

 

 

 

 

In het Foto Album staan nog meer foto’s.

Verder bouwen, menie en een kapotte leiding

Vandaag heb ik na een leuk nachtje stappen in Amsterdam met een fijne kater verder gewerkt aan de uitbouw. Terwijl mijn vader verder ging met het lijmen van de stenen heb ik het muurtje in de badkamer eruit gesloopt. Natuurlijk kreeg ik het voor elkaar om een steen op een leiding te laten vallen, die kan dus worden vervangen… Ook heeft de loodgieter de luchtafvoerbuis netjes in de hoek weggewerkt.

283 284 285

 

 

 

 

Verder is gisteren de stalen H-balk geleverd die de 2,5 meter uitbouw moet gaan ondersteunen. Na een hevige stortbui heb ik, om roest te voorkomen, de balk met menie geverft. Met 1 pot menie kwam ik precies goed uit :). Terwijl ik bezig was met verven is de muur al zo ver gevorderd dat er dinsdag met het kozijn en het dak kan worden begonnen.

287 288 290

 

 

 

 

Muur, latei en kozijn

En weer zijn we de laatste paar dagen een stuk opgeschoten met onze uitbouw.

Het bouwbedrijf heeft tijdens de bouw besloten de muur van de woning van de buurman 5 centimeter te ver op ons erf te plaatsen. Hierdoor komt de muur van de uitbouw helaas niet gelijk met de bestaande muur van onze woning, waardoor er een knik ontstaat in de overgang naar de uitbouw. Gelukkig is er voor alles wel een oplossing te bedenken, dus is besloten de te ver geplaatste muur met de grond gelijk te maken.

Om te voorkomen dat door deze actie de hele bovengevel van de buurman instort moet er, ter ondersteuning van de bovengevel, een latei worden geplaatst. Deze stalen latei wordt dan met behulp van chemische ankers in de betonnen vloer van de bovenverdieping bevestigd zodat de bovengevel erop kan rusten. Dat was nogal een klusje, aangezien de latei die was besteld niet goed aansloot op de vloer. Een versteld bevestigingspunt en een dag werk later zat de latei er eindelijk in.

272 273 274

 

 

 

 

Nadat de latei er eindelijk in zat kon de binnenmuur weer verder worden uitgebouwd. Dat werd dus weer kalkzandstenen lijmen. Verder is er eindelijk wat puin opgeruimd en afgevoerd en is het keuken kozijn geleverd.

278 281 282