Categorie archief: Netwerk

Tegels, lampen en keuken

En zo is er weer een maand voorbij waarin héél veel is gebeurd!

Op zolder hebben we de deuren alvast ingehangen. Er moet nog wel een spat verf op, maar dat is van latere zorg. Ook is van de ruimte onder de ramen een opbergruimte gemaakt door er een schuifkastensysteem van te maken en zijn er planken in de kast gemaakt. Op de opbergzolder is laminaat gelegd en is er een lampje opgehangen. Er is gelijk gretig gebruik van gemaakt door de huiskamer lampen en andere spullen er op te gooien. Verder is de onderkant van de trap gestuct waardoor alles er nu nét wat strakker uitziet.

491 492 486

 

 

 

 

We hebben buitenlampen voor zowel voor als achter gekocht. Voorom is er een schemerschakelaar in gebouwd waardoor de lamp alleen aangaat als het donker is. Handig!

489 490 487

 

 

 

 

Verder heb ik de wandcontactdoosjes voor het netwerk gemonteerd, is er een kast om de vloerverwarmingspomp gemaakt en is de badkamer, het toilet en schuur betegeld.

494 499 505

 

 

 

 

En dan nog het mooiste, de keuken is geplaatst! Vorige week zaterdag werden er een heleboel dozen bezorgd, waarna de keuken op maandag en dinsdag is gemonteerd. We vinden dat het resultaat er zeker mag zijn! Uiteindelijk is alles met karton afgedekt om beschadiging te voorkomen.

508 517 531

 

 

 

 

In het foto album zijn meer foto’s te zien.

Storten en stucen

De laatste update is alweer 4 weken geleden! Intussen is het huis alweer een stukje bewoonbaarder geworden. Zo is de vloer eindelijk gestort. De mannen begonnen ’s ochtendsvroeg op de zolder om rustig aan naar beneden te werken en te eindigen bij het achterstraat.

444 445 454

 

 

 

 

Verder is er de laatste twee weken druk geklust op zolder. Er is een kleine overloop gemaakt en een aparte kamer voor de geiser, netwerk patchkast en de trap naar de opbergzolder. Het eindresultaat mag er wezen vind ik, het is een echte kamer geworden. Op de trapopgang zijn alle buizen weggewerkt achter het hout voor een strakkere afwerking.

461 468 471

 

 

 

 

Samen met m’n vader heb ik de UTP netwerkbekabeling door het huis getrokken. Omdat ik het centrale netwerkpunt op zolder wil hebben moesten alle UTP kabels naar zolder worden doorgetrokken. Dat werd leuk onder de vloer in de modder kruipen om alle draden goed weg te kunnen werken.

463 465 466

 

 

 

 

Inmiddels zijn de stucadoors ook begonnen met het strak afwerken van de wanden en plafonds in alle kamers.

472 482 485

 

 

 

 

Alle foto’s zijn in het foto album terug te vinden.