Maandelijks archief: mei 2013

Vloerverhoging

We zijn weer een stapje verder met de aanbouw! Gisteren en vandaag is er weer verder gewerkt.

Gisteren is een begin gemaakt aan het metselwerk om de vloer en van de aanbouw en het achterstraat op de juiste hoogte te krijgen. Deze klus is vandaag door mijn vader afgerond. Verder moest ik vandaag zelf ook nog aan de bak om de ruimte tussen de stenen op te vullen met zand. De berg met zand die op het parkeerterrein ligt schiet in ieder geval al lekker op! Op het zand wordt binnenkort een dubbele laag met gevlochten ijzeren netten (bouwstaalmatten) geplaatst ter versteviging van het toekomstige betonnen achterstraat.

Voor de tussenmuur met de buren is alvast een afscheiding gemaakt waar later een laag tempex tussen komt ter versteviging. Dit zorgt ervoor dat de afscheidingsmuur voldoende op de ondergrond kan steunen. Ten slotte, het resultaat:

216 217 219

 

 

 

 

Fundering gereed

Na het werk kreeg ik gelijk een update van mijn moeder. Het beton is gedroogd, dus werd het tijd het bekistingshout te verwijderen. Mijn vader is vandaag de hele dag bezig geweest dit te verwijderen. Om 16:00 gaf hij het echter op. Het losthalen van de bevestigingsschroeven wilde niet lukken omdat deze doordraaiden. De kans op beschadiging van de fundering en het aantal uren die er in moeten worden gestoken is daardoor groter dan de opbrengst van het bekistingshout. Het hout wat hij tóch lost heeft weten te krijgen wordt later gebruikt voor de vloer van de aanbouw.

Na het eten ben ik gelijk op de scooter heengereden om mee te helpen. Mijn moeder nam een warme maaltijd mee (macaroni! :D), mijn vader had immers nog niet gegeten. Terwijl de nodige buizen werden aangelegd ten behoeve van de hemel- en afvalwaterafvoer werd het voor mij tijd om zand te scheppen.

198 200 202 204 206 214

 

 

 

 

 

 

 

De rest van de foto’s vind je aan het einde van het foto album.

Beton

Vanmiddag is het beton in de bekisting gestort. Doormiddel van een betonwagen en een grote spuit werd de bekisting gevuld. Een stuk gereedschap dat trilde zorgde voor het netjes uitspreiden van het vloeibare beton. Het moet nu nog tot morgen drogen, daarna kan de bekisting er pas af.

194 196 197