Trim, luchttoevoer en een draaikiepraam

Met mijn ouders in Spanje wordt het maar weer eens tijd om een update te posten. Alweer een tijdje geleden is het dak afgemaakt. Om het dak netjes af te werken is er een metalen strip (trim) langs de rand van het dak vastgemaakt. Om het mooie geheel te vormen sluit de trim netjes op die van de buren aan.

Voor de toevoer van frisse lucht werden er gaten in het dak geboord waar luchtbuizen op werden gezet. In de eerste instantie zouden er twee luchtbuizen komen, maar laat het nou net zo zijn dat er één gat op de verkeerde plaats werd geboord… Even niet opletten, noemen ze dat. Gelukkig maakt de extra opening geen gatenkaas van het dak, maar is het juist beter voor de doorstroming van frisse lucht.

338 339 340

 

 

 

 

Een week erna is ons werkmannetje gelukkig teruggekomen om een derde luchtbuis op de juiste plek te maken. Aangezien alle werkzaamheden aan het dak nu klaar waren zijn er aan de uitmondingen regenpijpen vastgemaakt waardoor het water van het dak kan worden afgevoerd. Nu kunnen we de regenbuien die ons nog vele jaren zullen tergen mooi trotseren. Ook was het raam van ons bestelde kozijn klaar. Een bekende vakman kwam deze vorige zaterdag inbouwen.

341 342 345

 

 

 

 

Al met al gaat de bouw nu vrij langzaam. Binnenkort gaan we naar Villa Arena om maar eens wat meters te maken met het bestellen van de vloer, behang, tafels, stoelen, bank, lampen, kasten, etc. etc. Ohja, en de vakantie is alvast geboekt! 🙂